Відплата за Лебедині острови: українська прокуратура арештувала судно РФ у Южному

 

Українська прокуратура арештувала судно SeaBreeze російської компанії під прапором Белізу, що зайшло в порт Южний Одеської області, для відшкодування за незаконний видобуток піску іншим судном цієї компанії в окупованому РФ Криму.
Як інформує “Новинарня“, це випливає із заяви генпрокурора Юрія Луценка, зробленої ввечері 10 квітня.

За його словами, прокуратура АР Крим, підпорядкована Генеральній прокуратурі України, здійснює процесуальне керівництво за фактом незаконного видобутку піску в районі Каркінітської затоки Чорного моря (заповідник “Лебедині острови”, територія окупованого РФ Криму).
Незаконний видобуток проводить судно-земснаряд із портом приписки Туапсе, Росія, що належить компанії Trans Services Maritimeповідомив у “Фейсбуці” генпрокурор Луценко.

“У традиціях РФ крадений пісок використовують для незаконного будівництва “Окупантського” мосту в районі Керчі. Водночас кампанія-розкрадач без жодних проблем сумління веде свій бізнес, зокрема, іншими суднами, що регулярно заходять на територію України”, – зазначив Луценко.

Для відшкодування збитків у цьому кримінальному провадженні 10 квітня слідчий суддя своєю ухвалою задовольнив клопотання прокуратури АР Крим щодо арешту судна російської компанії, повідомив Луценко.

Генпрокурор не вказав назву арештованого судна, але розмістив фото, на якому зображений суховантаж загального призначення SeaBreeze під прапором Белізу.

Як показує сервіс Marinetraffic, судно SeaBreeze зараз перебуває в порту Южний (Одеська область).

Суховантаж тоннажністю 18469 тонн, збудований 1996 року, ввечері 4 квітня прибув до України з порту Немрут, Туреччина.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у коментарі “Новинарні” підтвердила: арешт накладено на судно SeaBreeze, що зараз перебуває у порту міста Южний Одеської області і належить російській компанії-порушнику.

Ідеться про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 240 КК України (“Порушення правил охорони надр”).

Читайте також:
Суховантаж, конфіскований у Танзанії за заходи в Крим, передають ВМС України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна