Через американські санкції олігархи РФ втратили $12 млрд. за день

 

Через нові санкції США щодо російських олігархів та їхніх компаній мільярдери Росії лише за 9 квітня втратили понад 15 млрд. доларів. А з моменту введення санкцій втрати “гаманців Путіна” становлять понад $17 млрд.

Про це повідомляє російське офіційне агентство РІА “Новости” з посиланням на дані рейтингу Bloomberg Billionaires Index (BBI).
Рейтинговий список BBI включає 500 найбагатших людей світу та оновлюється кожного дня після завершення торгів на біржі в Нью-Йорку.

У рейтингу ВВІ в даний момент зазначені 25 росіян. За понеділок, 9 квітня, тільки одна особи з їх списку збільшила статки, решта 24 – скоротили.

Повідомляється, що найбільше в понеділок втратив глава “Норнікеля” Володимир Потанін – його статок скоротився на $2,28 млрд.

Також суттєво постраждав бізнес Олега Дерипаски – засновник і єдиний бенефіціарний власник промислової групи “Базовий елемент”, оскільки під американські санкції потрапили відразу вісім пов’язаних із ним компаній.
У рейтингу Forbes найбагатших російських бізнесменів 2017 року Дерипаска посідав 23-тє місце, його статки оцінювалися в $5,1 млрд. Однак після включення Дерипаски з основними активами в американський санкційний список акції його компаній різко впали в ціні. Тільки за 9 квітня, за інформацією Forbes, статки Дерипаски зменшилася відразу на $1,6 млрд.

Голова і співвласник “Лукойлу” Вагіт Алекперов втратив $1,37 млрд.

Статки основного власника групи компаній “Ренова” Віктора Вексельберга скоротилися на $1,28 млрд.

Російський національний ринок акцій, за оцінками “Ведомостей“, втратив більше 2,7 трильйона рублів, його капіталізація знизилася на 7%.

Нагадаємо, мінфін США 6 квітня заявив про санкції щодо 26 росіян, зокрема 7 російських олігархів і 17 високопоставлених чиновників Росії, а також щодо 15 компаній (з них 12 компаніями володіють або ними контролюють вказані олігархи чи чиновники).
Міністр фінансів США Стівен Мнучин заявив, що російський уряд бере участь у різноманітних “злочинних діях у всьому світі, зокрема продовжує окупацію Криму, провокує насильство на сході України, постачає режиму Асада зброю і проводить шкідливу кіберактивність”.

Читайте також:
США посилять санкції проти російських олігархів.
І закликають світ тиснути на Москву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна