США посилять санкції проти російських олігархів. І закликають світ тиснути на Москву

 

Сполучені Штати планують запровадити санкції проти російських олігархів, наближених до президента Путіна, у справі щодо втручання Москви в президентські вибори 2016 року.

Як повідомляє Reuters, посилаючись на свої джерела у Білому домі, нові санкції можуть набути чинності вже 5 квітня.

Як зазанчає агенція, якщо санкції впровадять, це буде найбільш агресивним кроком США, застосованим проти російської бізнес-еліти за всю історію.

“Дії, що можуть зачепити найближче оточення Володимира Путіна, відображають намагання Вашингтону притягти Росію до відповідальності за втручання в американські вибори, яке Москва всіляко заперечує”, — йдеться в повідомленні.

Паралельно з цим США закликали своїх союзників та інші країни світу вести жорсткішу політику щодо Росії і посилювати тиск на неї, доки колишня супердержава не стане, як висловилася прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, “добропорядним гравцем” на світовій арені.

“Інші країни повинні активізуватися, – заявила Сандерс. – Ми видворили 60 російських агентів, інші країни – по 4-5 осіб. Ми вважаємо, що всі повинні активізуватися, вжити додаткових заходів і посилити тиск, щоб змінити поведінку”.

За словами речниці Білого дому, США займають жорстку позицію щодо Росії і мають намір і далі проявляти жорсткість.

“Ми просимо Росію змінити поведінку і стати добропорядним гравцем в ході цього процесу”, – заявила вона.

“Ми як і раніше займаємо жорстку позицію щодо Росії. Ми будемо і далі займати жорстку позицію щодо Росії, поки не побачимо змін”, – сказала Сандерс.

У той же час прес-секретар Білого дому нагадала слова президента Дональда Трампа, що якщо з Росією вдасться налагодити стосунки, це буде благом для всього світу.

“Але нам доведеться почекати і подивитися, що буде далі. Багато чого буде залежати від поведінки Росії”, – резюмувала вона.

Читайте також:
США розширили санкції проти РФ на “фабрику тролів”,
співробітників ФСБ та ГРУ і Пригожина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна