Порошенко в Туреччині: Ердоган погодився надати миротворців для Донбасу

 

Туреччина підтримала розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі і заявила про готовність взяти у ній участь.

Про це повідомляє прес-служба президента України за підсумками візиту глави держави Петра Порошенка до Стамбула в понеділок, 9 квітня.

У Стамбулі Порошенко зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

Зазначається, що президент України поінформував турецьку сторону про ситуацію на Донбасі. Також відбувся обмін думками щодо ситуації в окупованому Росією Криму.

«Туреччина підтримала розгортання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу і заявила про готовність взяти у ній участь», – зазначається в повідомленні.

В ході зустрічі сторони також засудили застосування хімічної зброї у Сирії.

Як відомо, минулого тижня з візитом у Туреччині перебував президент РФ Володимир Путін.

Нагадаємо, у лютому ООН опублікувала доповідь, згідно з якою для врегулювання ситуації на Донбасі необхідно 20 тисяч миротворців. Вони повинні бути солдатами з країн, що не входять в НАТО, зазначили в організації.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна