Рада остаточно перейменувала ВДВ на Десантно-штурмові війська

 

Верховна Рада внесла зміни до низки законів, щоб перейменувати Високомобільні десантні війська ЗСУ на Десантно-штурмові.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, 5 квітня за президентський законопроект (№7330) “Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони «Про десантно-штурмові війська»” у першому читанні та в цілому проголосували 236 народних депутатів.

Змінено закони “Про оборону України”, “Про Збройні сили України” і “Про правовий режим воєнного стану”.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, перейменування роду військ обумовлено окупацією Російською Федерацією частини території України, “що спричинило негативне ставлення особового складу та ветеранів-десантників до назви ВДВ (Високомобільні десантні війська) одночасно з ПДВ (повітряно-десантні війська) країни-агресора”.

“Назва “Десантно-штурмові війська” точніше відображає специфіку, суть, принципи бойового застосування підрозділів, що відповідає стандартам держав-членів НАТО”, – наголосив перший заступник міністра оборони Іван Руснак, представляючи законопроект.

Як повідомляла “Новинарня“, нова атрибутика (берет “марун”, змінена емблема) та назва ДШВ ЗСУ була представлена за присутності президента Петра Порошенка ще 21 листопада 2017 року на Михайлівській площі в Києві.
Тоді президент підписав указ “Про встановлення в Україні Дня Десантно-штурмових військ Збройних Сил України”, який відзначатиметься щороку 21 листопада – в день Собору святого Архістратига Михаїла, який є небесним покровителем десантників.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна