Україна готова віддати 23 росіян для звільнення заручників з РФ, – Геращенко

 

Україна готова передати 23 громадян Росії, які відбувають покарання за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України, в обмін на українських заручників в РФ.
Про це 3 квітня повідомила перший заступник голови Верховної ради, представник України у підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“Справді, сьогодні в українських в’язницях відбувають покарання за тяжкі злочини проти територіальної цілісності, суверенітету ті росіяни, які були затримані, власне, в результаті війни за свою таку чи іншу участь у конфлікті під прикриттям так званих “ополченців”. Але, очевидно, що це куратори, а не “ополченці”, – сказала Геращенко.

Вона зазначила, що Україна готова передати цих засуджених, але так само хоче звільнити своїх громадян.

“Якщо російська сторона стверджує, що “нас там немає”, то українська сторона говорить, що ні, ви тут є. І зараз 23 росіянина перебувають в українських в’язницях. Ми готові їх передати для звільнення українських заручників”, – підкреслила Ірина Геращенко.

Нагадаємо, раніше вона визнала, що підготовка наступного етапу звільнення заручників загальмувалася.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна