Зірване перемир’я: майже сорок обстрілів, на Луганщині б’ють важкі міномети

 

Минулої доби, 1 квітня, російсько-окупаційні війська продовжували зривати “великоднє перемир’я”, здійснивши 38 обстрілів українських позицій.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку, грубо порушуючи Мінські домовленості, противник із заборонених 120-мм мінометів, а також з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілював наші укріплення поблизу смт Луганське. Крім цього, міномети калібру 82 мм агресор застосував по оборонцях Троїцького, а стрілецьку зброю – в районі Станиці Луганської.

На Донецькому напрямку з 82-мм мінометів окупанти чотири рази відкривали вогонь по українських опорних пунктах в Авдіївці, а також поблизу Пісків, Широкиного та шахти “Бутівка”.
Із гранатометів різних систем були обстріляні захисники Авдіївки, “Бутівки”, Старогнатівки, Павлополя та Водяного. Великокаліберні кулемети ворог застосував в районі Кам’янки, Гнутового, Водяного та Опитного, а поблизу Павлополя вів снайперський вогонь.
Крім цього, зі стрілецької зброї противник обстрілював наші укріплення неподалік Авдіївки, Талаківки, Верхньоторецького та Водяного.

“Унаслідок ворожого вогню жоден український воїн не постраждав. Ситуація по всій лінії розмежування сторін надійно контрольована нашими захисниками”, – ідеться в ранковому повідомленні штабу.

Читайте також:
З початку великоднього перемир’я бойовики тричі обстріляли БПЛА ОБСЄ,
один збили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна