З початку великоднього перемир’я бойовики тричі обстріляли БПЛА ОБСЄ, один збили

 

За три дні з початку дії “великоднього перемир’я” бойовики тричі обстріляли безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ, один БПЛА було збито.

Як повідомляє 1 квітня прес-центр штабу АТО, про це заявила українська сторона СЦКК.

Як передає “Новинарня“, це саме підтверджує і звіт місії ОБСЄ за 31 березня. В ньому йдеться про те, що БПЛА місії було збито 30 березня біля Міусинська на Луганщині.

“Ватажки бойовиків ОРДЛО третю добу поспіль порушують “перемир’я”, активно застосовуючи при цьому стрілецьку зброю по позиціях ЗСУ та безпілотниках ОБСЄ”,  – сказано в повідомленні.

Зокрема, обстріли по БПЛА велися під час проведення верифікаційних заходів відведення техніки та озброєння у районах, тимчасово непідконтрольних Україні.

“Поблизу н.п. Міусинськ (ОРЛО – “Н”), де бойовики облаштували “полігон”, безпілотник ОБСЄ був збитий. В усіх випадках представники  ОБСЄ були вимушені залишити зазначені райони спостереження”, – зазначили українські представники в СЦКК.

Однак спостерігачам ОБСЄ вдалося задокументувати переміщення у цьому районі колону техніки у складі 10 одиниць БМП та заходи підготовки підрозділів російсько-окупаційних військ.

“Ватажки ОРДЛО перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів, на яких покладене завдання із врегулювання конфлікту на сході України, та продовжують приховано зосереджувати техніку та озброєння, порушуючи Мінські домовленості”, – заявляє УС СЦКК.

Цього ж вечора прес-центр АТО повідомив, що станом на 18:00 бойовики здійснили 14 обстрілів по позиціях українських військових. Зокрема вели вогонь із заборонених 120-мм мінометів поблизу смт Луганське.
Втрат серед бійців ЗСУ внаслідок обстрілів немає.

Нагадаємо, “великоднє” перемир’я було оголошене з півночі 30 березня.

Читайте повідомлення перед перемир’ям:
СММ ОБСЄ запускає безпілотники далекої дії і просить їх не збивати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна