Матч “Маріуполь” – “Динамо”: Порошенко на трибуні, фаєри, бійки поліції з фанатами під стадіоном. ВІДЕО

 

У неділю, 1 квітня, в Маріуполі Донецької області на стадіоні імені Володимира Бойка відбувся матч другого етапу чемпіонату України з футболу між місцевим ФК “Маріуполь” та київським “Динамо”, в якому з рахунком 3:2 перемогли гості.

Як передає “Новинарня“, на трибунах серед тисяч уболівальників були присутні президент України Петро Порошенко, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс, міністр оборони Степан Полторак, голова ДонВЦА Павло Жебрівський, голова фракції БПП в парламенті Артур Герасимов та інші високі гості з Києва.

Також матч ознаменувався масовими сутичками фанатів і поліції.

Київський клуб у рамках УПЛ зіграв у прифронтовому місті вперше з 2014 року. Ця зустріч прикметна тим, що на матч першого кола – в серпні 2017-го – “Динамо” відмовилося їхати в Маріуполь з міркувань безпеки, отримало технічну поразку і негативне рішення за своєю скаргою в Міжнародному спортивному арбітражі в Лозанні.

Відмова киян змагатися в Маріуполі – в умовах, коли інші команди УПЛ без проблем їздили грати на Донеччину – була розкритикована як така, що шкодила мирному іміджу звільнених українськими військами територій Донеччини.

Петро Порошенко не приховував, що приїхав цього дня в Маріуполь, щоб підкреслити наявність там безпекових умов для проведення спортивних змагань.
Глава держави зазначив, що “зробив усе можливе”, щоб цей матч відбувся у Маріуполі.

“Я думаю, що дуже важливо, коли в ці непрості часи ми думаємо, як відкривати школи, дитячі садки. Як принести мир на українську землю. І як повернути футбол до Маріуполя”, – цитує президента його прес-служба.

Порошенко охоче робив на центральній трибуні селфі з іншими вболівальниками, які підходили до парапету VIP-ложі.

Фото прес-служби президента:

Петро Порошенко на матчі Маріуполь - Динамо Петро Порошенко на матчі Маріуполь - Динамо 2 Петро Порошенко на матчі Маріуполь - Динамо 1 Петро Порошенко на матчі Маріуполь - Динамо 3 Петро Порошенко на матчі Маріуполь - Динамо 4 Петро Порошенко на матчі Маріуполь - Динамо 5 Петро Порошенко на матчі Маріуполь - Динамо 6
<
>

Поруч із президентом за матчем стежили також учні опорної школи з Волновахи, яку він відвідав цього дня раніше.

“Як і обіцяв у Волновасі дітям – взяв їх на футбольний матч у Маріуполь. Вболіватимемо разом за український футбол!” – зазначено в дописі на ФБ-сторінці Петра Порошенка.

“Свято футболу” доповнило фаєр-шоу, влаштоване на трибуні фанатами столичного клубу (їх на виїзді було до двох сотень плюс активні вболівальники “Динамо” з Маріуполя, зокрема деякі – з полку “Азов”).

Фото: 1927.kiev.ua

“Після другого голу “Динамо” менти спробували запакували одного з хлопців за піротехніку, після чого почалось мочилово з ментами за межами стадіону. Розбиті автозаки, травми в ментів і кількох киян.
“Маріки” (фанати “Маріуполя”. – Н) прибігли “біло-синім” на допомогу, за що їм велика подяка”, – ідеться в дописі ультрас “Динамо” (Київ) в Instagram.

Як повідомляє місцевий сайт 0629, під час сутичок між ультрасами і поліцією під стадіоном у правоохоронців кидали каміння, згодом почалася рукопашна бійка.

Через застосування димових шашок і піротехніки місце бійки було покрите димом.

Відео:

Між сторонами конфлікту перебував начальник маріупольської поліції Микола Побойний, який намагався заспокоїти фанатів.

“Зіпсували свято!” – кричав він у бік ультрас.

Як пише 0629, сторони обмінялися ударами рук і ніг. Один фанат був скручений, але його відбили товариші.

“Іди краще воюй!” – гукали ультрас поліцейським.

Також лунали обвинувачення в тому, що 2014 року місцева поліція підтримувала сепаратистів.

Коли силовики спробували вивезти затриманих в автозаку – в машину полетіло каміння.

При цьому поліцейські намагалися забороняти знімати кореспонденту 0629, погрожуючи “розбити голову” та використовуючи нецензурну лайку.

Відео:

Пізніше конфлікт було вичерпано. Заспокоювати обидві сторони прийшов особисто голова ОДА і ВЦА Донецької області Павло Жебрівський.

За визнанням ультрас, усіх відпустили. Під конвоєм поліції два автобуси з київськими уболівальниками відбули на залізничний вокзал Маріуполя.

У зв’язку з проведенням матчу поїзд Маріуполь-Київ, як і було анонсовано, вирушив на годину пізніше – о 19:47.
Так само “під футбол” було скориговано час його виїзду з Києва до Маріуполя.

Читайте також:
Порошенко завіз на фронт “пасхи” від Марини і дозволив відповідати на обстріли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна