Російський мільярдер зі списку Forbes Зіявудін Магомедов арештований на два місяці

 

Тверський суд Москви відправив російського мільярдера зі списку Forbes, власника групи компаній “Сума” Зіявудіна Магомедова під арешт на два місяці.
Підприємця обвинувачують у розкраданні 2,5 млрд. рублів у складі організованої злочинної групи, повідомляє “Радіо Свобода”.

Прокурор на засіданні суду уточнив, що йдеться відразу про кілька кримінальних справ, об’єднаних в одне провадження. У них згадані більше двохсот юридичних осіб.

За версією прокуратури, викрадені Магомедовим кошти переказано на рахунки підконтрольних йому офшорних компаній.

Обвинувачення підкреслює, що підозрюваний часто літає за кордон, зокрема 31 березня збирався вилетіти в Маямі.

Представник прокуратури також заявив, що Магомедов має зв’язку “в політичних колах”.

Деякі ЗМІ раніше писали про зв’язки Магомедова з віце-прем’єром російського уряду Аркадієм Дворковичем , а Олексій Навальний у 2015 році стверджував, що Магомедов оплачував відпочинок прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова.

Адвокат Магомедова Олександр Вершинін виступив проти арешту свого підзахисного. Він також підкреслив, що підприємець був меценатом і жертвував гроші на благодійність.

Захист готовий внести заставу в розмірі 2,5 мільярда рублів (43,6 млн. доларів), щоб бізнесмен залишився на свободі.

Крім Зіявудіна Магомедова, були затримані його брат і партнер по бізнесу Магомед, а також керівник підконтрольної групі “Сума” будівельної компанії Артур Максідов. Ці арешти пройшли після обшуків, які були проведені в офісах “Суми”, а також у будинку мільярдера.
У МВС РФ заявили, що в справі загалом дев’ять підозрюваних, а слідчі дії проходили в 25 суб’єктах Федерації.

Як інформує “Новинарня“, 49-річний дагестанець Зіявудін Магомедов – власник і голова ради директорів групи компаній “Сума”, що володіє, зокрема, компаніями FESCO (58,1%), 50% мінус одна акція “Об’єднаної зернової компанії”, “Глобалелектросервіс”, “Інтекс”, “Стройновація” і 25,05% акцій Новоросійського морського торгового порту.
У списку Forbes за 2017 рік перебував на 63-му місці серед найбагатших бізнесменів Росії зі статком 1,4 млрд. доларів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна