Звинувачений НАБУ заступник міністра оборони хоче швидшого суду, щоб розбити “дуту справу”

 

Заступник міністра оборони Ігор Павловський розкритикував дії НАБУ та САП у справі про закупівлю палива МОУ. Про це він заявив в інтерв’ю “Цензор.нет”.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року Національного антикорупційного бюро викрили посадових осіб Міноборони на розтраті 149 млн. грн. при закупівлі в 2016 році палива для потреб армії. Тоді були затримані зокрема генерал-лейтенант Ігор Павловський та директор департаменту держзакупівель Володимир Гулевич.
Суд обрав запобіжний захід спершу у вигляді домашнього арешту, а потім – особистого зобов’язання. При цьому міністр оборони залишив Павловського на посаді.

“З моменту затримання жодних слідчих дій НАБУ та САП не проводять. Мене та офіцерів з моменту затримання не викликають на допити. Був би у нас незалежний Антикорупційний суд – справу б давно закрив би. Це дута справа, і я дуже чекаю, коли в суді в мене буде можливість розбити усі звинувачення”, – повідомив Павловський.

Видання нагадує, зо йдеться про угоду між Міністерством оборони та компанією “Трейд комодіті”, яка перемогла на торгах із закупівлі палива, бо запропонувала найнижчу на той момент ціну. Але через зростання цін на українському і світовому ринках було прийнято рішення змінити ціни, що не суперечить законодавству.
Як повідомив адвокат одного з інвесторів компанії Віталій Касько, навіть після укладення додаткових угод з Міноборони ціни на паливо від “Трейд комодіті” були найнижчими на ринку державних закупівель. За його словами, навіть НАБУ купувало паливо дорожче в комерційних структур, ніж військові.

Павловський підтверджує заяву адвоката. “У Міноборони паливо ми купили дешевше, ніж НАБУ, приблизно від 500 до 2200 гривень за тонну”.

Унаслідок таких дій НАБУ подальші закупівлі палива взагалі було зірвано та призначено нові торги, що своєю чергою призвело до придбання палива за значно вищими цінами, заявляє генерал.

“Збиток Міноборони від втручання НАБУ в постачання палива становить 362 мільйони гривень, тому що торги не відбулися. Це ціна того, що розірвано вигідні угоди та зайшли нові постачальники, які перестраховують ризики, бо знають, що до них можуть прийти правоохоронці! Замість прозорості та знижок ціни на пальне після втручання НАБУ підскочили, бо з нами укладають угоди з урахуванням можливих коливань. Ось такий результат”, – сказав Павловський.

“Жодної корупції не знайшли, бо її нема. Нема жодних доказів, щоб хтось у Міноборони брав гроші, то вони вирішили частину тих, хто підписував документи відповідно до службових обов’язків, на всю країну оголосити злочинцями”, – заявив заступник міністра оборони.

Читайте також:
За крадіжки в армії Порошенко пообіцяв відрубати руки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна