Полторак відмовився відстороняти заступника, якого затримали за корупцію

 

Міністр оборони Степан Полторак відмовився на час розслідування усунути від виконання посадових обов’язків свого заступника Ігоря Павловського, який є фігурантом справи про корупційну схему в МОУ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У САП повідомили, що, незважаючи на заяви Полторака про необхідність об’єктивного розслідування справи, а також про розгляд необхідності відсторонення Павловського на час розслідування, він відмовився його відстороняти.

“…Відсторонення заступника міністра оборони України від займаної посади може негативно вплинути на координацію діяльності структурних підрозділів міністерства, які реалізують повноваження Міністерства оборони України, зокрема, у сфері військово-технічної політики, спрямованої на розвиток озброєння і військової техніки”, – зазначено в листі Полторака, який оприлюднила САП у “Фейсбуці“.

Цього листа приніс до суду адвокат Павловського.

 

“Коментарі щодо незамінності та “відсутності” впливу заступника міністра Павловського І.В. на співробітників Міністерства оборони, на думку прокурорів САП, зайві”, – зазначили на це в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як інформувала “Новинарня“, 11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони Ігоря Павловського та директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича за підозрою в розтраті понад 149 млн. грн. держбюджету при закупівлі палива для Міноборони.
У злочинній схемі фігурує компанія “Трейд Коммодіті”.

Пізніше підозру за ч.5 ст. 191 ККУ оголосили ще начальнику відділу організації поставок паливно-мастильних матеріалів управління поставок матеріальних ресурсів департаменту держзакупівель Борису Малишу і старшому інспектору відділу аудиту у сфері державних закупівель і моніторингу цін департаменту внутрішнього аудиту та фінконтролю Міноборони Володимиру Шемовнєву.

16 жовтня слідчі Національного антикорупційного бюро затримали одного з інвесторів “Трейд Коммодіті” Володимира Трофименка.

Солом’янський райсуд Києва обрав Павловському і Гулевичу запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна