Оман спростив візовий режим для українців

 

Громадяни України, які планують туристичну поїздку в Оман (країна на південному сході Аравійського півострова, на південь від ОАЕ), відтепер можуть оформити електронну візу за спрощеною процедурою.

Про це повідомляє сайт МЗС України 28 березня.

Для оформлення електронної візи можна скористатися сервісом на веб-сторінці королівської поліції Султанату Оман – www.evisa.rop.gov.om.

Ціна одноразової туристичної візи – 20 оманських ріалів (приблизно 42 євро).

Для оформлення візи слід заповнити анкету, завантажити фото мандрівника та копію закордонного паспорта, а також сплатити візовий збір банківською карткою.

При в’їзді на територію Оману потрібно також мати підтверджене бронювання готелю і зворотній квиток.

Оман (столиця – Маскат) вважається найбільш світською країною Перської затоки зі значно ширшими правами для жінок, ніж у сусідів.
Серед населення чисельністю 3,5 млн. осіб понад 6% становлять християни.
Туристам Оман пропонує пляжний відпочинок, подібний до Еміратів, та насичену екскурсійну програму. На відміну від інших країн Перської затоки, в Омані дуже мальовнича природа: гори, водоспади, савани, тропіки, фіорди, національні парки з рідкісними тваринами. Також тут збереглася арабська самобутність.
Оман – це місце, де був похований біблійний Іов, де правила цариця Савська і звідки відправився у своє легендарне плавання Синдбад.
Найпоширеніший вид відпочинку в Омані – підводне плавання. Також створені всі умови для автоспорту і картингу.

Читайте також:
Україна домовилася про безвіз зі ще однією країною Близького Сходу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна