На Вінниччині ховають опізнаного за ДНК бійця “Донбасу”, який загинув в Іловайському котлі

 

У середу, 28 березня, в місті Гайсин на Вінниччині буде похований Андрій Щербина – воїн-доброволець батальйону “Донбас”, який загинув ще в серпні 2014 року в Іловайському котлі.

Як інформує “Новинарня“, Андрія три з половиною роки вважали зниклим безвісти. Тільки недавно його тіло знайшли та опізнали завдяки ДНК дочок, повідомила в соцмережі журналіст Вікторія Микитюк.

“…Він весь цей час лежав у безіменній могилі Краснопільського кладовища в передмісті Дніпра. Тепер, нарешті, його поховають з усіма почестями там, де він колись був щасливим…” – зазначено в повідомленні групи “Остання шана”.

На честь полеглого воїна гайсинці утворять живий коридор, яким супроводять його до дому.

Зазначається, що Щербина Андрій Вікторович народився 31 травня 1974 року в смт Дубівський (Антрацитівська міська рада) Луганської області. В юності отримав розряд з боксу. Строкову службу в армії проходив у прикордонних військах.
Мав сім’ю – дружину та двох малих доньок. Жив у Гайсині.
У 40 років пішов на війну добровольцем. Останній раз виходив на зв’язок 28 серпня 2014 року. Загинув під час виходу з Іловайська, ймовірно, 29 серпня.

Дружина Андрія Щербини з дочками

“…Поки Андрій рахувався безвісти зниклим, дружина Ірина сама підіймала двох донечок. Було дуже важко матеріально. Жінка прийняла рішення подати до суду, аби її чоловіка визнали умовно загиблим. В результаті вона отримала статус родини загиблого, а ось гарантованих державою виплат Ірина так і не добилась”, – пише Вікторія Микитюк.

Як відомо, у день 29 серпня 2014 року, коли сили АТО виходили з Іловайська по “зеленому коридору”, загинули 255 українських військових, 17 донедавна вважалися зниклими безвісти.
За період 10-30 серпня 2014 року українські війська втратили в районі Іловайська близько 370 осіб загиблими і зниклими безвісти.

Читайте також:
У Дніпрі перепоховали трьох ідентифікованих за ДНК воїнів з Іловайського котла.
ВІДЕО

У Києві перепоховали комбрига, який загинув під час прориву
з Іловайського котла і донедавна був неідентифікований

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна