В МЗС розповіли, ким є 13 дипломатів, яких видворяють до Росії

 

13 російських дипломатів, яких видворяють з України, є представниками спецслужб РФ.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” в понеділок, 26 березня, повідомила речниця Міністерства закордонних справ Мар’яна Беца.

Вона зазначила, що рішення про висилку росіян готувалося Києвом у співпраці з європейськими партнерами.

Ми ухвалили сьогодні разом з компетентними органами рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів з тих небагатьох, хто залишився… Ми отримали докази – усі 13 є представниками російських спецслужб. Найближчим часом відбудеться їхнє видворення з території України”, – розповіла вона.

За словами Беци, уже в понеділок МЗС вручить відповідні ноти тимчасовому повіреному РФ в Україні і оголосить дипломатів персонами нон ґрата.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 березня президент України Петро Порошенко оголосив про рішення видворити 13 російських дипломатів у відповідь на отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля у Великій Британії.
Одночасно США та ще 15 країн ухвалили вислати близько 130 російських дипломатів з тієї ж причини.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна