Українські ВПС були приведені в бойову готовність через провокаційні польоти авіації РФ

 

У четвер, 22 березня, силами та засобами Повітряних Сил ЗС України вдруге за місяць було зафіксовано провокативні дії з боку ВПС Російської Федерації вздовж східного та південного повітряного кордону України.
Про це повідомив прес-центр командування ПС ЗСУ.

“Винищувальна та бомбардувальна авіація країни агресора здійснювала вильоти з аеродромів Шайковка, Кримськ та Бельбек з максимальним наближенням до державного кордону України, лінії розмежування між материковою частиною України та АР Крим, а також з наближенням, до 40 кілометрів, до берегової лінії зі сторони Чорного моря з подальшим польотом вздовж узбережжя Румунії, Республіки Болгарії та Республіки Туреччини.

Окрім того, група дальніх стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22, з повним боєкомплектом, у супроводі пари винищувачів Су-30 РФ здійснили політ у повітряному просторі АР Крим, Азовського та Чорного морів із відпрацювань певних умовних завдань по нанесенню ударів”, – ідеться в повідомленні.

“Такі дії авіації Російської Федерації викликані передусім реакцією на проведення чергового етапу командно-штабних тренувань у Повітряних силах Збройних Сил України та з метою умовного відпрацювання блокади протоки Босфор”, – зазначили в ПС ЗСУ.

Виявивши загрозу зі сторони країни агресора, усі визначені сили та засоби української протиповітряної оборони були приведені в бойову готовність, щоб надати відсіч у разі застосування авіації повітряно-космічних сил Російської Федерації, ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Україна тренує відбиття масованих ударів РФ з повітря

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна