СБУ затримала бойовиків “ДНР” у Херсоні та на Донеччині. ФОТО

 

У середу, 21 березня, прес-центр СБУ повідомив про затримання двох колишніх бойовиків терористичної організації “ДНР” – на Донеччині та в Херсоні.

“Оперативники спецслужби встановили, що уродженець Донецької області у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи у складі так званого «1-го армійського корпусу міністерства оборони ДНР», він залучався до чергування зі зброєю на позиціях терористів та брав активну участь у бойових діях проти сил АТО. У 2015 році бойовик, розчарувавшись в ідеях «руського миру», покинув лави НЗФ та тривалий час переховувався на непідконтрольній українській владі території. Правоохоронці затримали зловмисника під час його спроби відвідати родичів у Донецькій області”, – сказано в повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину. У рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст. 258-3 (тероризм) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція з викриття зловмисника проводилась співробітниками Управління СБУ у Рівненській області.

Паралельно співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали у Херсоні колишнього бойовика так званої “республіканської гвардії ДНР”.

Затримання колишнього бойовика “ДНР” у Херсоні. Фото: СБУ

“Правоохоронці встановили, що мешканець Херсона у 2015 році вирішив «підзаробити» у незаконних збройних формуваннях бойовиків. Колишній працівник органів МВС України «працевлаштувався» у розвідуправлінні так званої республіканської гвардії «ДНР». Через три місяці після конфлікту з представниками «казачих» угруповань чоловік залишив терористів та тривалий час переховувався у рідному місті”, – інформує сайт СБУ.

Співробітники СБ України затримали колишнього бойовика на одній із вулиць Херсона.

Йому повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (“створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності”), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
Громадське затримання: С14 під Києвом схопила бойовика “ЛНР”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна