Громадське затримання: С14 під Києвом схопила бойовика “ЛНР”. ВІДЕО

 

Активісти організації “С14” та Муніципальної вартої Києва ввечері в середу, 14 березня, затримали у місті Вишневе Київської області колишнього бойовика “ЛНР” на ім’я Паата Надараіа (варіант – Пата Надаріа).
Як повідомляє “Новинарня“, про це лідер “С14” Євген Карась заявив у стрімі на своїй сторінці в “Фейсбуці”.

За його словами, поплічника терористів вирахували за соцмережами і за сторінкою на сайті “Миротворець”, де зібрана загальна база сепаратистів і бойовиків.

Паата Надараіа (так у паспорті, який показав Карась на відео) був схоплений, коли вийшов у під’їзді покурити; він намагався чинити опір.

Активісти влаштували допит, поки уродженець Луганщини лежав на долівці зі зв’язаними руками.

Пааті вказали на те, що на його сторінці “Вконтакте” є фото в російському камуфляжі “ЛНР” із відповідною символікою, зі зброєю, з нагородою тощо.

За словами Паати, він грузин, “Новоросію” не визнає, навесні 2017 року переїхав з окупованої частини Луганщини (з Антрациту) до Києва, у Вишневе. У 2016 році жив також в Одесі.

Надараіа пояснював, нібито його сторінку в соцмережі “зламали”, на сторінці “Миротворця” – не він, а інша людина. Через що Карась жартома назвав його “жертвою фотошопу”.

Карась заявив, що Паата ходив із зображенням грузинського прапора для “маскування”, і він дійсно був бойовиком “ЛНР”, що доводять фото.

За словами Надараіа, він працював тут охоронцем та вантажником у супермаркетах.

Карась заявив, що Паату не катуватимуть, тому що “ми не сепаратисти”, а його слід судити за законом, і надалі він має потрапити в СІЗО.

У коментарі “Новинарні” один з активістів “С14” Сергій Мазур зазначив, що громадське затримання відбулося за адресою вул. Південна, 1, де живе гаданий бойовик. Його схопили приблизно о 23:20, невдовзі після цього викликали силовиків, зокрема СБУ.
Однак правоохоронці досі не приїхали за викликом, їх чекають уже понад 40 хвилин.

ОНОВЛЕНО. Зрештою працівники СБУ приїхали по Надараію і забрали його після третьої години ночі.
Як розповів “Новинарні” Євген Карась, “приїхали ті, що по ньому вели справу”.

За даними “Миротворця”, Паата Надараіа – колишній бойовик в/ч 08801 (1-ша Слов’янська бригада “ЛНР”).
Дата народження: 18.06.1993. Місце народження: Луганська обл., м. Антрацит.
Військова служба: 72 омбр ЗСУ, м. Біла Церква (2011-2012).
Стор. в соцмережах: https://vk.com/id437900086
Дружина: Кодінцева Анастасія, працювала в “ЛНР” у Будинку культури села Червона Поляна, була членом сепаратистського громадянського руху “Мир Луганщині”.

Фотодосьє:

Надараіа Паата - Миротворець ЛНР Надараіа Паата - Миротворець ЛНР 2 Надараіа Паата - Миротворець ЛНР 1 Надараіа Паата - Миротворець ЛНР 4 Надараіа Паата - Миротворець ЛНР 5 Надараіа Паата - Миротворець ЛНР 3 Надараіа Паата - Миротворець ЛНР - Анастасія
<
>

Про те, що бойовик “ЛНР” Надараіа був помічений у Києві на військовому параді до Дня Незележності 2017 року, повідомляв офіцер ЗСУ, фахівець із соцмереж Анатолій Штефан.
Він писав, що Паата того року “перебрався у столицю, отримав з дружиною нові біометричні паспорти, його дружина просить про допомогу в групах переселенців та приїхала в Київ народжувати другу дитину. Вони спокійно проживають в м. Вишневе і нікого не бояться”.

“А знаєте, що найгірше. Що 25 та 26 серпня всі ці матеріали були надані у СБУ, зі скріншотами та архівами сторінок в ВК, з геотегами, фотографіями та іншими доказами. І до цього дня він ходить… та насолоджується життям на території так званих “укропів”, а може, вже і втік, так як пройшло чотири доби.
Хто буде відповідати за халатність якщо так? Які ще потрібні докази?” – писав Штефан 30 серпня.

Він поширив також ще одне фото Надараіа серед бойовиків “ЛНР”:

І його фото біля виставки військової техніки ЗСУ на Хрещатику:

Читайте також:
На Луганщині затримали бойовика розвідвідділу “ЛНР” із пособником
у формі поліцейського. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.