На Луганщині затримали бойовика розвідвідділу “ЛНР” із пособником у формі поліцейського. ВІДЕО

 

Співробітники Служби безпеки України затримали на Луганщині бойовика “ЛНР”.

Правоохоронці встановили, що уродженець міста Щастя Новоайдарського району Луганщини приєднався до так званої “народної міліції” (армії) “ЛНР” у 2015 році як розвідник і “дослужився” до командира розвідувального відділення.

Оперативники спецслужби взяли зловмисника під час спроби перетину лінії розмежування.

За інформацією СБ України, бойовик вирішив в’їхати на підконтрольну українській владі територію для вирішення особистих питань.

“Разом із ним був затриманий чоловік у формі працівника поліції без відповідних документів, який, за оперативними даними, мав допомогти терористу пройти через блокпости”, – повідомляє прес-центр СБУ 13 березня.

Бойовикові оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичних організаціях).

Другий затриманий буде переданий представникам органу досудового розслідування для визначення його процесуального статусу, зазначили в СБУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна