СБУ заблокувала постачання із Запоріжжя в Крим товарів військового призначення

 

На Запоріжжі співробітники Служби безпеки України блокували операцію російських спецслужб із вивезення товарів військового призначення для потреб збройних сил РФ.
Про це 22 березня повідомляє прес-центр СБУ.

“Контррозвідники спецслужби встановили, що в умовах запроваджених Україною антиросійських санкцій спецслужби РФ та представники російських військово-промислових компаній намагались організувати канал поставок з України виробів, необхідних для забезпечення  військово-морського флоту Росії.
Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники розробили механізм постачання товарів через підконтрольні комерційні структури в одній із європейських країн. Потім виготовлену спеціалізованим запорізькім підприємством військову продукцію ділки планували постачати до країни-агресора. Замовником оборудки були російські структури, які спеціалізуються на оснащенні та комплектації атомних підводних човнів, зокрема тих, що базуються на тимчасово анексованій території АР Крим”, – пояснили в спецслужбі.

Під час обшуків на підприємстві вилучено документацію та партію товарів військового призначення, яку найближчим часом планувалось транзитом доставити в Росію.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 111 та 333 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
СБУ блокувала постачання до Росії товарів подвійного та військового призначення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна