СБУ викрила в Києві інтернет-антимайданівця – інваліда зору. ФОТО

 

Співробітники СБУ викрили у Києві координатора мережі антиукраїнських інтернет-ресурсів, створених за завданням так званого “міністерства інформації та зв’язку ДНР”.

Про це в четвер, 22 березня, повідомив прес-центр Служби безпеки, передає “Новинарня“.

“Правоохоронці встановили, що мешканець столиці з 2015 року за матеріальну винагороду систематично розміщував на сторінках соціальних мереж заклики до захоплення державної влади, підтримки військової агресії проти України. Він залучив до поширення антиукраїнського контенту, який надходив від пропагандистів з «ДНР», ще кількох чоловік”, – інформують в СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання координатора мережі співробітники СБУ вилучили листування з “куратором”, в якому містилися конкретні завдання та інформація щодо перерахування коштів за виконану роботу.

Правоохоронці також виявили облікові записи, з яких здійснювалось адміністрування антиукраїнських інтернет-ресурсів та публікація матеріалів із закликами до захоплення державної влади в Україні.

У ході проведення слідчих дій зловмисник визнав свою провину та підтвердив, що свідомо виконував завдання представника так званої “ДНР” і отримував за це грошову винагороду, повідомили в СБУ.

Вирішується питання щодо повідомлення координатору про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 109 Кримінального кодексу України (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), та обрання запобіжного заходу.

За скріншотом сторінки блогу зловмисника, оприлюдненій на сайті СБУ, можна визначити, що “координатор мережі” – 35-річний киянин Віктор Міщенко, нік у “Живому журналі” – viktorysayd, який навчався у школі-інтернаті для сліпих №5 та, за його словами, отримує допомогу як інвалід.
Водночас Міщенко називає себе прибічником “русского мира” та Антимайдану і різко критикує “каструлеголових бандерівських бісів, які окупували Київ після державного перевороту”.

Профіль Міщенка є на сайті “Миротворець”.

Читайте також:
Перед “травневими” СБУ затримала п’ять адміністраторів
антиукраїнських інтернет-спільнот

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна