Почалася ротація українських миротворців у ДР Конго

 

Почалася ротація українських миротворців у колишньому Заїрі – 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго.

У середу, 21 березня, до аеропорту “Львів” ім. Данила Галицького прибув перший літак із 75 українськими військовослужбовцями зі складу вертолітного загону, повідомляє прес-служба Міноборони.

Після шикування та вручення старшому загону підполковнику Денису Перетятьку символічного українського короваю відбулося нагородження пам’ятними нагрудними знаками “Воїн-миротворець”.

“Гідна і сумлінна служба наших військовослужбовців — це підтримання іміджу нашої держави на міжнародній арені. Це утвердження України як держави, що прагне і бореться за мир у всьому світі. Крім того, це демонстрація на світовій арені професіоналізму українських військовослужбовців  як миротворців”, – сказав під чс церемонії зустрічі заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ з морально-психологічного забезпечення генерал-майор Олександр Голоднюк.

Він зауважив, що до ротації всі військовослужбовці неодноразово виконували бойові завдання в районі проведення АТО.

Раніше 21 березня до ДР Конго, в рамках проведення чергової ротації 18-го окремого вертолітного загону, для виконання завдань Місії ООН відбула перша група українських вертолітників.
Решта особового складу загону двома авіарейсами відбудуть на африканський континент та замінять своїх колег днями.

Читайте також:
Українські миротворці повертаються з Ліберії після місії тривалістю 14 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна