Роскомнадзор дав Telegram 15 днів, щоб поділитися з ФСБ ключами шифрування

 

Роскомнадзор відправив компанії Telegram Павла Дурова повідомлення про необхідність виконати вимогу закону і передати ключі шифрування повідомлень Федеральній службі безпеки РФ.

У Telegram є на це 15 днів. Після закінчення цього терміну Роскомнадзор зможе звернутися до суду для блокування месенджера, передає 20 березня “Радіо Свобода”.

Видання нагадує, що наприкінці минулого року за відмову надати ключі шифрування Telegram оштрафували на 800 тисяч рублів.

Раніше20 березня Верховний суд Росії відхилив позов Telegram до ФСБ, повідомляє  “Медіазона”.
Представники Telegram вимагали визнати незаконним наказ передати ФСБ ключі для розшифровки повідомлень. У Telegram посилалися на Конституцію Росії, яка гарантує таємницю листування. Однак в ФСБ у відповідь заявили, що повідомлення користувачів месенджера нібито не є інформацією, яку охороняє Конституція.

Адвокат Раміль Ахметгаліев заявив після засідання, що Telegram не може виконати вимогу ФСБ, оскільки вважає своїм обов’язком зберегти таємницю листування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.