Радіо Курченка сплатило найбільший штраф за недотримання мовних квот

 

Радіо “П’ятниця” сплатило 327,8 тис. гривень штраф за недотримання частки україномовного контенту в ефірі, передбаченої законом про радіоквоти.
Про це повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Ця сума, за його словами, є найбільшим штрафом за весь час дії мовних квот.

“…У проміжку з 07:00-14:00 частка пісень, виконаних державною мовою, становила 29 відсотків замість визначених законом 30 відсотків. Загалом, штраф за порушення мовних квот на радіо складає 5 відсотків від суми ліцензійного збору. Штраф, нарахований радіо «Пятница», є найбільшим за весь час дії квот”, – повідомив Костинський.

За його словами, минулого року Національна рада застосувала санкцію “штраф” до 17 радіостанцій. Загальна сума штрафів становила більш ніж 1 млн. грн.

Як відомо, 15 лютого Нацрада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення оштрафувати загальнонаціональну радіомережу “Пятница”, що входить до складу радіогрупи “Український медіа холдинг” Сергія Курченка, оголошеного в розшук.

Читайте також:
Рік мовних квот на радіо: план українізації перевиконано, є суспільний запит

Радіо “Люкс ФМ” оштрафували за недотримання мовної квоти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна