Укроборонпром успішно випробував вітчизняні артилерійські снаряди калібру 152 мм. ВІДЕО

 

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» (Київ), що входить до складу держконцерну «Укроборонпром», успішно провела вогневі випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм власного виробництва.
Про це повідомила прес-служба державного концерну «Укроборонпром».

«Таким чином, Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів», – цитує главу «Укроборонпрому» Павла Букіна прес-служба концерну.

Новий осколково-фугасний снаряд розрахований на знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів супротивника. на руйнування фортифікаційних споруд і об’єктів. Він призначений для стрільби з однієї з найбільш далекобійних артилерійських систем – «Гіацинт», ідеться в повідомленні.

У виробництві снаряда, крім “Артема”, були задіяні інші підприємства «Укроборнпрому», відповідальні за створення засобів ініціювання, вибухової речовини і пороху.

«Кооперація підприємств концерну уможливила в найкоротші строки освоїти виробництво артилерійських боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ. Це – важливий крок, який підвищує боєздатність української армії», – зазначив Букін.

Виготовлені артилерійські снаряди очікує серія випробувань під контролем представників Міноборони, за результатами яких буде розпочато серійне виробництво, йдеться в повідомленні.

Як повідомляла “Новинарня“, значна кількість артилерійських снарядів великого калібру була втрачена під час пожеж на арсеналах у Калинівці й Балаклії.

Читайте також:
“Укроборонпром” очолив Павло Букін, який працював там при Януковичі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна