“Укроборонпром” очолив Павло Букін, який працював там при Януковичі

 

Президент Петро Порошенко призначив головою держконцерну “Укроборонпром” Павла Букіна, який до цього обіймав посаду гендиректора “Укрспецекспорту”.

“Я дякую за роботу колишньому очільнику Роману Романову та бажаю плідної праці новому керівнику концерну пану Павлу Букіну”, – сказав Порошенко під час засідання в адміністрації президента.

Відеострім події ішов на його сторінці в соцмережі “Фейсбук”.

Президент зазначив, що “Укроборонпром” стане першим в історії України державним промисловим об’єднанням, яке пройде міжнародний аудит.

“І, врешті-решт, він має бути вертикально інтегрованою компанією, що працює відповідно до найкращих міжнародних стандартів прозорості, відкритості та ефективності”, – зазначив Порошенко.

Як зазначив глава держави, кандидатуру Букіна на посаду голови держконцерну схвалили Кабінет Міністрів і наглядова рада “Укроборонпрому”.

Павло Букін – 1976 року народження, виходець із системи військово-технічного співробітництва і держкомпанії “Укрспецекспорт”.
З квітня 2015 року – в. о. гендиректора, з лютого 2016 року – гендиректор держкомпанії “Укрспецекспорт”.
Він був заступником гендиректора держконцерну “Укроборонпром” за часів Януковича, в 2012-2013 роках.

Романа Романова, котрий очолював “Укроборонпром” з липня 2014 року, звільнено з посади 12 лютого указом президента №26/2018 у зв’язку з поданою ним 12 лютого заявою про відставку.
Раніше його відставки вимагали експерти та глава уряду Володимир Гройсман.

Нагадаємо, в серпні 2017 року гендиректор “Укрспецекспорту” Букін вийшов на місячну зарплату понад мільйон гривень.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна