Новим головою Рахункової палати став нардеп з БПП Валерій Пацкан

 

Верховна Рада на вечірньому засіданні в четвер, 15 березня, проголосувала за новий склад Рахункової палати та обрала її головою Валерія Пацкана.

За рішення про новий склад РП проголосували 263 народних депутатів, за голову Пацкана – 309.

Крім Валерія Пацкана, членами Рахункової палати стали Богун В. П., Дідик А. М., Іванов І. М., Майснер А. В., Невідомий В. І., Огонь Ц. Г., Яременко О. С., Яремчук І. М.

Валерій Пацкан народився 21 квітня 1975 року в селі Золотарьово, Хустський район Закарпатської області).
Досі був народним депутатом України VII i VIII скликань (відповідно, “УДАР”, Блок Порошенка).
Закінчив юридичний факультет Ужгородського держуніверситету (“правознавство”) та економічний факультет Закарпатського інституту ім. Волошина Міжрегіональної академії управління персоналом (“банківська справа”).
Кандидат юридичних наук.
Був заступником директора Ужгородської філії ВАТ “Приватбанк”, директором закарпатської АТ “Індустріально-експортний банк”.
У 2008-2012 ррр. — генеральний директор ТОВ “Карат Мотор”.
Був членом партій “Реформи і порядок”, “УДАР”, з 2015 року – голова Закарпатської територіальної організації БПП.

Після обрання головою Рахункової палати Валерій Пацкан склав повноваження народного депутата, відповідне рішення ухвалила ВР.

Із 2012 року головою Рахункової палати був “донецький” Роман Магута.

У листопаді 2016 року Національне антикорупційне бюро України повідомило Романа Магуту про підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень. Магута підозрюється у тому, що член Рахункової палати (Марія Шулежко, теж балотувалася в нову РП), маючи приватизоване житло в Києві, звернулася до Магути з проханням надати службове житло в центрі столиці. У грудні 2013 році Рахункова палата купила квартири, серед яких була двокімнатна вартістю 1,39 млн. грн. по вул. Полтавській, 10. Пізніше член Рахункової палати звернулася до голови з проханням приватизувати житло. Глава РП погодився, після чого в квартирі був прописаний племінник члена Рахункової палати, він квартиру приватизував і передарував члену Рахункової палати (Шулежко).
Тоді голову Рахункової палати відправили під цілодобовий домашній арешт із браслетом.
У липні 2017-го суд випустив Магуту з-під арешту і відновив на посаді.

Раніше 15 березня ВР обрала нових голову Національного банку і Уповноваженого з прав людини.

Читайте також:
Справа голови Рахункової палати пішла до суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна