У Львові кинули гранату на польський Цвинтар орлят

 

Увечері 13 березня неподалік від польського поховання на Личаківському цвинтарі у Львові стався вибух.

Про це повідомив Департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

“13 березня о 21:40 у Львові на Личаківському цвинтарі, неподалік польського поховання – меморіалу «Львівські орлята», не встановленою особою було кинуто предмет, який вибухнув (ймовірно, граната РГД -5). В результаті вибуху утворилася вирва в діаметрі 20 сантиметрів, постраждалих осіб немає, споруди меморіалу ушкоджень не отримали”, – сказано в повідомленні.

Зі слів охоронця, вибух пролунав за 15 метрів від господарських приміщень.

На місці події працювали оперативні групи правоохоронців, причини події та причетні особи встановлюються.

Раніше ж того дня стало відомо, що через напруження в українсько-польських стосунках Польща відклала капітальний ремонт Цвинтаря орлят.

Як відомо, на території музею-заповідника “Личаківський цвинтар» у Львові розміщені понад 300 тисяч поховань. Тут, зокрема, розташований Меморіал львівських орлят – місце поховання польських військових, учасників боїв проти ЗУНР (1918–1919) та проти більшовиків (1920), жертви німецько-польської війни 1939 року та Руху опору у 1922-1944 років.
У 1971 році цей цвинтар був знищений радянською владою, тоді ж на частині його території проклали сучасну вулицю Банаха. Протягом 1989-2005 років меморіал частково відбудували.

Читайте також:
Польща вирішила не розміщувати на своїх паспортах зображення
львівського Меморіалу орлят

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна