Візит Путіна до Криму є порушенням суверенітету України – МЗС

 

Міністерство закордонних справ України висловило протест через візит російської делегації на чолі з президентом РФ Володимиром Путіним до окупованого Криму.

“Україна вважає згаданий візит, як і інші т.зв. “поїздки” російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права, зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами”, – йдеться в повідомленні МЗС.

Водночас президент України Петро Порошенко назвав небезпечною провокацією  візит Путіна до Криму.

“Надзвичайно небезпечна провокація, коли сьогодні президент Росії Путін прямо напередодні виборів навмисно їде на окуповану територію, відвідає Сімферополь, Севастополь, тому надзвичайно важлива єдина позиція всього світу про невизнання виборів президента РФ на території окупованого Криму”, – заявив він.

Як відомо, Президент Росії Володимир Путін 14 березня відвідує із «робочою поїздкою» окупований український Крим. За інформацією його прес-служби, Путін відвідав будівництво Керченського мосту, новий аеровокзальний комплекс аеропорту «Сімферополь» і візьме участь у мітингу-концерті в Севастополі.

Читайте також:
Кримські татари не підуть на вибори президента РФ, – Чубаров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна