В Росії готують “казачьи подразделения” для придушення виступів в ОРДЛО, – ГУР

 

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, керівництво РФ активізувало роботу для зриву розгортання на Донбасі миротворчої місії ООН.
Як передає “Новинарня“, про це розповів на брифінгу у вівторок, 13 березня, речник Міноборони з питань АТО Дмитро Гуцуляк.

“На полігонах ЗС РФ, розташованих у прикордонних з Україною областях, здійснюється прихована підготовка так званих загонів «русских казачьих организаций» для подальшого направлення на тимчасово окуповані території сходу України”, – сказав він.

Встановлено, що основна спрямованість підготовки “казачьих подразделений” свідчить про можливість їх залучення до заходів з придушення акцій громадської непокори на тимчасово окупованих територіях, у т.ч. шляхом дискредитації виступів місцевого населення невдоволеного російською окупацією, зазначають у ГУР.

“Серед інших основних напрямів підготовки цих «казаков» є напрацювання ними спроможностей з організації та проведення провокаційних антиукраїнських заходів для створення ілюзії зростання кількості прихильників т.зв. «ідеї руського мира» на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей”, – сказав полковник Гуцуляк.

Нагадаємо, у розмові з блогерами президент Петро Порошенко висловив намір “дотиснути” питання введення на Схід України міжнародної миротворчої миротворчої місії як головний інструмент вирішення проблеми з ОРДЛО.

Читайте також:
“5 хвилин шизофренії”. Як в “ДНР” тренують “мирну” відсіч
збройній іноземній місії. ФОТО, ВІДЕО

Два священики УПЦ МП в Кадіївці благословили полк “козаків ЛНР”
на війну з Україною. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна