Рада спростила встановлення групи інвалідності учасникам АТО з ампутаціями

 

На ранковому засіданні у вівторок, 13 березня, Верховна Рада через низьку відвідуваність не змогла затвердити ані тижневий порядок денний, ані порядок розгляду законів на пленарний день.

Як передає “Новинарня“, при цьому народні депутати 281 голосом змогли ухвалити у другому читанні та в цілому закон про внесення зміни до Закону України “Про реабілітацію інвалідів України” щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції”.

Законодавчим актом (реєстр. №7161) встановлено, що “особам, у яких внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, отриманих під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, які перебували безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції, ампутовані верхні та/або нижні кінцівки, або отримане ушкодження призвело до необоротної втрати частини кінцівки, або необоротної втрати іншого органу, або повної стійкої втрати органом його функцій, що мало наслідком встановлення інвалідності, група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду (безстроково) та на ступінь вище або І групи”.

Відповідні зміни внесено до статті 7 Закону України “Про реабілітацію інвалідів в Україні”.

Закон прийнято із техніко-юридичними правками та правкою 7 (абзац п’ятий частини дев’ятої доповнити реченням такого змісту: “У разі якщо особа, яка звертається для встановлення інвалідності, не може прибути на огляд (переогляд) до комісії за станом здоров’я згідно з висновком лікарсько-консультативної комісії, огляд (переогляд) проводиться за місцем її проживання (вдома), у тому числі за місцем проживання у стаціонарних установах для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, закладах соціального захисту для бездомних осіб та центрах соціальної адаптації осіб або в закладах охорони здоров’я, в яких така особа перебуває на лікуванні”).

Читайте також:
Рада ударно попрацювала над законами для АТОвців.
“Юридична сотня” задоволена

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна