У Харкові затримали власника мережі маркетів, яка працює на “ДНР”

Фото: СБУ

Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою та Державною службою фінмоніторингу за підозрою у фінансуванні тероризму бізнесмена затримали, чиї продуктові магазини працюють в ОРДО.

Про це 12 березня повідомив прес-центр СБУ.

Зловмисника затримали у Харкові, куди він приїхав у особистих справах. Під час обшуків у харківській квартирі підприємця та місцями проживання його родичів правоохоронці вилучили документацію та електронні носії інформації із доказами фінансування терористів.

Правоохоронці встановили, що “ділок” є власником однієї з найбільших мереж продуктових маркетів на окупованій території Донеччини. Він налагодив механізм постачання продуктів харчування та тютюнових виробів з Росії.

“Частина продукції напряму йшла на потреби незаконних збройних формувань бойовиків”, – заявляють у спецслужбі.

За даними СБУ, бізнесмен, який є діючим “депутатом міської ради” окупованої Горлівки, входить до десятки найбільших платників податків до бюджету псевдореспубліки.

У підозрюваного, за даними СБУ, виявили 50 тисяч доларів, 150 тисяч гривень та банківські картки, на яких зберігаються кошти, отримані від незаконної діяльності.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації), затриманому оголошено про підозру в скоєнні злочину.
Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.