Справа 2 травня: суд продовжив арешт громадянину РФ

 

У Одесі Київський райсуд у понеділок продовжив запобіжний захід у вигляді арешту щодо одного з фігурантів “справи 2 травня”.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє прес-служба суду.

Громадянин Російської Федерації обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

Прокурор заявив клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів, посилаючись на те, що особа, якій інкриміновано скоєння тяжких злочинів, є громадянином іншої держави та може переховуватись від суду аби уникнути правосуддя.

Водночас адвокат клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

“Розглянувши клопотання, суд виніс ухвалу – продовжити тримати обвинуваченого під вартою, зазначивши, що обрання такого запобіжного заходу є обґрунтованим, оскільки ризики не знизились і не відпали“, – заявили в суді.

Крім того, суд повідомив, що чоловік обвинувачується у вчиненні злочину, за яким, згідно з вимогами закону, передбачена можливість єдиного виду запобіжного заходу – тримання під вартою.

Читайте також: 
“Русский он!” Суд в Одесі повернув під арешт росіянина Мефьодова, якого не віддали за обміном в ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна