Українські військові провели інтернет у звільнене село Катеринівка. ВІДЕО

 

Українські військовослужбовці встановили точку інтернет-доступу в селі Катеринівка Попаснянського району на Луганщині, яке ЗСУ взяли під контроль на початку лютого.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в сюжеті Військового телебачення України, оприлюдненому в неділю, 11 березня.

“Ми проводимо роботи за сприяння Луганської військово-цивільної адміністрації…
Перша точка інтернет-доступу в цьому звільненому населеному пункті буде встановлена у представника громадської організації, для того, щоб полегшити їхню роботу з гуманітарними організаціями”, – розповів Валерій Басалига, начальник групи СІМІС ОТУ “Луганськ”.

Кабель від антени завели в будинок представниці ГО “Катеринівка”.

“Довгожданий інтернет! Тому що нам було дуже важко працювати [без інтернету], доводилося виїжджати в Золотівську міськраду, щоб відправити документи, отримати якусь пошту… Думаю, тепер проблеми зникнуть, і наша організація буде працювати на благо села в нових умовах”, – сказала голова ГО “Катеринівка” Лариса Гриценко.

Вона висловила велику подяку хлопцям-військовим, які приїхали і встановили антену,  також тим, хто доклався до цього матеріально.

Басалига зазначив, що в подальшому такі точки будуть встановлені по всьому селі, “щоб село повернулося до мирного життя, і місцеві громадяни відчули, що вони на території України й під захистом Збройних сил України”.

Читайте також:
“А ми тут і були під контролем”. Як живе Катеринівка на Луганщині, взята ЗСУ

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого була оприлюднена заява прес-центру штабу АТО з приводу взяття під контроль населеного пункту Катеринівка Луганської області.

“Повідомляємо, що населений пункт Катеринівка Луганської області, який розташований поблизу лінії розмежування, уже тривалий час підконтрольний Україні. Військовослужбовці Збройних сил України допомагають місцевому населенню у вирішенні нагальних питань та поверненню до мирного життя”, – було сказано в повідомленні.

Катеринівка — село в Попаснянському районі Луганської області, між містами Попасна і Золоте, на північ від села Новоолександрівка. Підпорядковане Золотівській міськраді. Населення села до війни становило 484 осіб.

До початку лютого 2018 року село перебувало в “сірій зоні”. Туди могли потрапити як українські військові, так і бойовики “ЛНР”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна