У перший день Паралімпіади українці стали лідерами за кількістю медалей

 

За підсумками першого змагального дня Паралімпіади-2018, 10 березня, збірна України разом із командою США здобула найбільше нагород – по п’ять. При цьому американці стоять вище, бо в них три золоті медалі, тоді як в українських спортсменів – одне “золото”.
Як передає “Новинарня“, такими є дані на офіційному сайті зимових Паралімпійських ігор у Пхенчхані.

“Сьогодні наші спортсмени, попри неймовірні пориви вітру, попри звичне для першого дня хвилювання, вибороли у біатлоні (спринт – 7,5 км – індивідуальна гонка коротка дистанція чоловіки, 6 км – жінки) 1 золоту, 1 срібну та 3 бронзові медалі, один в один повторивши історію першого дня змагань у Сочі-2014”, – повідомляє прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України.

Першою медалісткою дня стала Людмила Ляшенко, котра виборола першу свою паралімпійську медаль – бронзову – в біатлонному спринті стоячи.

Бронзові нагороди також здобули біатлоністи-спринтери Ігор Рептюх (стоячи) та Анатолій Ковалевський (спортсмени з вадами зору).

Своє перше паралімпійське “срібло” виграла Оксана Шишкова з гайдом Віталієм Казаковим (спортсмени з вадами зору).

“Яскраву крапку сьогоднішнього змагального дня поставив Віталій Лук’яненко (гайд – Марчишак Іван) – наш прапороносець, який здолав усі міфи про те, що для спорту є якісь вікові цензи, що молодшим краще виборювати медалі і що прапороносці не беруть золота”, – зазначають у НКСІУ.

39-річний харків’янин Лук’яненко, для якого це вже шості Ігри і який раніше здобував чотири золоті медалі серед біатлоністів і лижників з вадами зору, тепер, як і в Сочі, став першим на дистанції 7,5 км. Віталій відстрілявся без промахів і випередив суперника з білорусі на 14 секунд.
Варто зазначити, що серед 17 учасників у цьому виді змагань українців було семеро, Анатолі Ковалевський показав третій результат, відставши від лідера на 39 сек. Ще троє наших посіли четверте-шосте місця.

Читайте також:
Відкрилася Паралімпіада в Пхенчхані.
У росіян забрали згадку про Росію в назві команди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна