Проросійський Земан склав нову присягу як президент Чехії

 

У Празі в четвер, 8 березня, пройшла інавгурація президента Мілоша Земана на другий п’ятирічний термін.

Як повідомляє “Радіо Прага”, урочистий захід відбувся на спільному засіданні двох палат парламенту та в присутності почесних гостей.

Земан виступив із 30-хвилинною промовою, під час якої із зали пішла низка політиків, зокрема представників правих партій.

Під час промови президент звинуватив у необ’єктивності суспільне чеське телебачення, а також розкриикував підприємця Зденека Бакалу та підконтрольні йому ЗМІ. Земан звинуватив Бакалу в масштабних фінансових злочинах та назвав його “плямою” на тілі країни.

Як повідомляла “Новинарня“, чинний президент Мілош Земан переміг на виборах 27 січня, набравши 52% голосів.

73-річний Земан відомий своїми євроскептичними, ісламофобськими поглядами та підтримкою скасування санкцій Євросоюзу проти Росії, а також пропонує визнати анексію Криму РФ, виплативши Україні грошову компенсацію.

Читайте також:
Земан має тісні контакти з русинськими сепаратистами, яких підтримує Росія,
– ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна