У Польщі заперечують “санкції” США через закон про ІНП

 

У польському уряді заперечують інформацію про те, що США ввели обмежувальні заходи проти Варшави через Закон про Інститут національної пам’яті.
“Двостороннє стратегічне співробітництво із США не перебуває під загрозою, дипломатичні контакти залишаються на нинішньому рівні,” – сказала речниця польського уряду Йоанна Копчинська.

В МЗС Польщі також заявили, що інформація про “санкції” США на двосторонні контакти не відповідає дійсності. Як повідомляє The Associated Press, Бартош Ціхоцький, заступник міністра закордонних справ Польщі, повідомив, що Вашингтон лише висловив “стурбованість та має питання” у зв’язку зі скандальним законом.

Як відомо, польське видання Onet повідомляє,  що США ввели обмежувальні заходи проти польської влади через Закон про Інститут національної пам’яті, через який Польща має суперечку з кількома державами, в тому числі з Ізраїлем та Україною.

Згідно документами, що має в розпорядженні видання, президент Польщі Анджей Дуда та прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький не зможуть відвідати Білий дім і зустрітися з Дональдом Трампом та іншими американськими високопосадовцями, поки до закону не будуть внесені зміни.

За даними видання, після підписання закону про Інститут Національної Пам’яті посол Польщі у Вашингтоні мав низку зустрічей з американськими чиновниками. Один із них, помічник держсекретаря з європейських та євразійських справ Уесс Мітчелл, заявив, що закон неприйнятний для США, оскільки він обмежує свободу вираження поглядів.

Мітчелл прямо заявив, що до врегулювання суперечки щодо закону США вводять заборону уряду на польські двосторонні контакти на високому рівні в Білому домі.

Він також сказав, що у Конгресі США зростають антипольські настрої, тоді як Конгрес має дати згоду на фінансування військових проектів у Польщі, таких як розміщення американської бригади.

Мітчелл попередив, що Конгрес може заблокувати фінансування військового співробітництва, якщо польська влада не піде на поступки щодо закону про ІНП.

Читайте також:
Один із керівників “ПіС” визнав доцільність уточнень до української частини “закону про бандеризм”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна