Штаб АТО спростував обстріл депутата Держдуми РФ Журавльова

 

Позафракційний депутат Державної думи Росії Олексій Журавльов заявив, нібито 5 березня, і перший день перемир’я, потрапив під мінометний обстріл з боку Збройних сил України під Донецьком.
Натомість у штабі АТО в коментарі “Радіо Свобода” заявили, що ЗСУ не застосовували зброю 5 березня.

“Збройні сили України від початку перемир’я 5 березня вогонь не відкривають. Ми можемо застосовувати зброю винятково в тих випадках, коли є загроза життю або здоров’ю наших військовослужбовців”, – заявили в штабі.

“Ми приїхали на позиції батальйону “Пятнашка” і потрапили під обстріл з мінометів. Один автомобіль виведений з ладу, нам довелося розвернутися й поїхати”, – коментував подію Журавльов РІА “Новости”.

Така заява вочевидь свідчить про незаконний перетин Журавльовим кордону через неконтрольований пункт пропуску на Донбасі.

Читайте також:
Перша доба “великого перемир’я”: три обстріли, один поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна