У Києві вкрали бюст Лесі Українки з фасаду її музею. ФОТО

 

У Києві невідомі вкрали бюст поетеси Лесі Українки з фасаду меморіального будинку поетеси на вулиці Саксаганського.

Про це повідомили в прес-службі Музею видатних діячів української культури.

“3 березня, вночі, був цинічно вкрадений бюст Лесі Українки з пам’ятною дошкою, який уже понад 40 років прикрашав і виділяв меморіальний будинок у Києві по вул. Саксаганського, 97. Тут із 1899-го по 1909 рік жили Леся Українка та її родина, а з 1960 року працює музей поетеси”, – йдеться в повідомленні на сторінці музею в мережі “Фейсбук”.

В установі зазначили, що вкрадений бюст – не типовий виріб із кольорового металу, а значущий пам’ятник історії і культури.

Викрадене погруддя письменниці та пам’ятна дошка становлять єдину композицію і виконані з бронзи. Ця скульптурна композиція була встановлена в 1971 року до 100-ліття від дня народження Лесі Українки.

Фасад музею після крадіжки: замість дошки і погруддя – шматки арматури

У поліції відкрили кримінальне провадження у цій справі.

Як інформувала “Новинарня“, у квітні 2017 року мисливці за кольоровими металами обікрали могилу Лесі Українки на Байковому цвинтарі.

Читайте також:
Поліція Чернігова знайшла бюсти Пушкіна й Коцюбинського,
вкрадені перед Новим роком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна