Поліція Чернігова знайшла бюсти Пушкіна й Коцюбинського, вкрадені перед Новим роком

 

Поліцейські Чернігова знайшли вкрадені бюсти Михайла Коцюбинського й Олександра Пушкіна, викрадені в місті у грудні 2017 року.
Про це повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Чернігівській області, передає “Новинарня“.

Схованка з погруддями була виявлена в ніч на 4 січня “на основі здобутої оперативної інформації”.

Наразі знайдені погруддя перебувають у міськвідділку поліції Чернігова, з ними працюють криміналісти.

Народний депутат Сергій Березенко, обраний у Чернігові, розповів, що бюсти знайшли біля міського парку.

“Честь міста захищено! Пізно вночі працівники Національної поліції за сприяння оперативних даних УСБУ (окрема подяка професійній команді Юрія Гончарова) на Кордівці біля міського парку знайшли викрадені бюсти Коцюбинського та Пушкіна. Саме таких дій ми чекаємо від правоохоронців! Сподіваюсь, що всі причетні до цього зухвалого злочину будуть виявлені і покарані”, – зазначив Березенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

За словами начальника Чернігівського відділу поліції Володимира Реберга, такі злочини правоохоронці розцінюють “як особисту образу”, тому значні сили були кинуті на їх пошуки.

На даний час поліція проводить подальші слідчі та розшукові заходи за статтями Кримінального кодексу України 185 (крадіжка) та 297 (наруга над могилою).

“Пам’ятники знайшла поліція, вони цілі. У провадженні по бюсту Пушкіна відкрито кримінальне провадження за статтею «крадіжка». Щодо погруддя Коцюбинського, то статті дві – «крадіжка» та «наруга над могилою». Розслідування крадіжок пам’ятників перебуває на контролі керівництва головного управління Національної поліції в Чернігівській області”, – сказав Реберг.

Прес-служба ГУ НП підкреслює, що триває слідство і зайвий гамір навколо ситуації може лише завадити. “Тим паче, що за ці дні низка публічних осіб намагалися втрутитися в процес роботи поліції, що є неприпустимим. А окремі так звані діти лейтенанта Шмідта намагаються ще й приписати до своїх заслуг те, що насправді зробили поліцейські”, – зазначили у відомстві.

Начальник ГУ НП області Едуард Альохін підкреслив: щоб аналогічні ситуації в Чернігові більше не повторювалися, міська влада має провести комплексну роботу та створити якісну систему охорони культурних пам’яток (належне освітлення, камери відеоспостереження, чергування муніципальної варти, обладнання засобами технічного захисту), і лише після цього поліція передасть пам’ятники місту.

Як повідомляла “Новинарня“, погруддя письменника Михайла Коцюбинського з його могили вкрали вночі 18 грудня, а бюст російського поета Олександра Пушкіна на Валу – 31 грудня.
У поліції повідомляли, що перевіряли пункти прийому металобрухту по всій області, а також людей, яких раніше притягували до відповідальності за крадіжки металу.

Читайте також:
У Києві затримали зловмисника, який крав бюсти з військового кладовища

Вандали обікрали могилу Лесі Українки на Байковому цвинтарі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна