У Вірменії вперше обрали президента в парламенті. Хто такий Армен Саркісян

 

Парламент Вірменії обрав колишнього прем’єр-міністра Армена Саркісяна четвертим президентом Вірменії.

Як повідомляє агентство ARKA, під час голосування було подано 90 голосів “за” і 10 – “проти” (з усіх 105 депутатів), один бюлетень визнали недійсним.

Парламент Вірменії вперше обирав главу держави без загальнонародного голосування, оскільки країна в 2015 році перейшла до парламентської форми правління.

Кандидатуру Армена Саркісяна висунули 65 депутатів від фракцій Республіканська партія Вірменії та Вірменська революційна федерація “Дашнакцутюн”.

Новообраний президент вступить на посаду 9 квітня після закінчення повноважень чинного глави держави Сержа Саргсяна. Тоді ж подасть у відставку уряд Катена Карапетяна.

Армен Саркісян був прем’єр-міністром країни в 1996-1997 роках, перед тим, із 1991 року, був главою місії Вірменії в ЄС, послом у країнах Бенілюксу, до останнього часу обіймав посаду послав у Великій Британії. Має дипломатичний ранг надзвичайного і повноважного посла.

Читайте також:
Парламентські вибори у Вірменії:
президент Саргсян забезпечив собі владу після її реформи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна