Протестувальники розповіли, коли заберуть намети з Грушевського

 

Мітингувальники прибрали частину наметів, розгорнутих у Києві біля Верховної Ради, ще частину планують прибрати найближчими днями.

Як повідомляє “Укрінформ”, протестувальники пересунули паркан, який огороджував намети в Маріїнському парку.

Як розповів народний депутат з фракції “Самопоміч” Єгор Соболєв, 1 березня планувалося прибрати з парку десять. Частину їх згорнули, а частину прибрати не вдалося, бо вони примерзли.

“Залежно від погоди планується, що намети будуть згорнуті протягом трьох-чотирьох днів, але ми не будемо прибирати всі намети з Маріїнського парку. Ми збережемо намети, які йдуть за лінією площі Конституції і туди, далі за паркан”, – зазначив Соболєв.

За його словами, ті намети, що розташовані на проїжджій частині вулиці Грушевського, будуть прибрані, “щойно буде ухвалено у цілому закон про Антикорупційний суд”.

Як повідомляла “Новинарня“, прибічники “Руху нових сил” Михеїла Саакашвілі та “Руху “Визволення” Семена Семенченка встановили намети під Верховною Радою ще 17 жовтня 2017 року, коли стартувала акція за “велику політичну реформу”. Учасники мітингу облаштували наметове містечко, вимагаючи створити Антикорупційний суд, скасувати депутатську недоторканність та змінити виборче законодавство. Семен Семенченко кілька разів заявляв про наміри влади демонтувати табір, але намети залишаються, зокрема й на проїжджій частині вулиці Грушевського.

1 березня Верховна Рада прийняла президентський закон про Антикорупційний суд у першому читанні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна