Троє топ-посадовців Словаччини подали у відставку після вбивства журналіста

 

Міністр культури Словаччини Марек Мадарич подав у відставку після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка. Також секретар урядової ради безпеки Вільям Ясан та помічниця прем’єр-міністра Марія Троскова йдуть у відставку через інформацію про зв’язки із членом італійської мафії, який фігурує у журналістському розслідуванні Яна Куцяка.

“Чесно кажучи, як міністр культури я не можу миритися з тим, що журналіст був убитий під час мого перебування на посаді” – заявив  міністр культури Марек Мадарич.

Двоє близьких соратників прем’єр-міністра Роберта Фіцо – його помічник Троскова та начальник відділу безпеки уряду Ясан – залишають свої посади через скандал з приводу їх зв’язків з італійцем Антоніном Вадалом, який, згідно з результатами розслідування вбитого журналіста Яна Куцяка, є членом “калабріанської” мафії.

“Ми категорично відкидаємо будь-який зв’язок з цією трагедією. Разом з тим, оскільки наші імена насильно використовуються у боротьбі проти прем’єр-міністра Роберта Фіцо, ми вирішили залишити наші посади в уряді до закінчення розслідування цієї справи”, – йдеться в спільній заяві.

Як писалаНовинарня“, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста. Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”.

Читайте:
Вбитий словацький журналіст розслідував шахрайство італійської мафії з європейськими фондами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.