Порошенко каже, що він єдиний із президентів збіднів на посаді, і закликає опиратися фейкам у ЗМІ

 

Петро Порошенко заявив, що він є єдиним президентом, статки якого під час перебування на посаді не зросли, а зменшилися, і загалом нинішнє його життя “не цукор”.
Про це він сказав на прес-конференції у середу, 28 лютого, відповідаючи на запитання, як почувається багата людина на найвищій посаді в країні, де бідують багато людей, повідомляє “Укрінформ”.

“Коли я обирався президентом, мої статки були набагато більшими, ніж це є зараз. Я єдиний президент, який має цю динаміку”, – сказав Порошенко.

Він додав, що не хоче зараз обговорювати своє життя: “Повірте мені, воно не цукор”.

Звертаючись до журналістки Марини Баранівської з “Детектор медіа”, яка поставила таке запитання, Порошенко запросив її провести день із ним і самій переконатися.

“Вважайте, що домовилися. Я впевнений, що ви зміните думку. Але ключова позиція – ми маємо змінити з вами країну”, – сказав Порошенко.

Він заявив, що не носить рожевих окулярів і бачить усі проблеми країни. Водночас президент закликав журналістів бути об’єктивними у висвітленні того, що відбувається в державі.

“В Україні у сім разів збільшено місцеві бюджети. Так, є проблема неефективного використання коштів на місцях. Але звідки ці кошти взялися – з повітря чи за рахунок детінізації? І в рази збільшився зведений бюджет держави – з повітря чи за рахунок того, що нарешті в Україні олігархи почали платити податки, яких вони раніше не платили? Тому що державні підприємства працювали на олігархів, а сьогодні вони починають працювати на державу, хоча темпи цих процесів мене не задовольняють”, – наголосив Петро Порошенко.

Відповідаючи на запитання про свій низький рейтинг, президент заявив, що в Україні немає політика, який би міг отримати переважну більшість голосів на виборах.

“Дивна ситуація в країні: у нас зараз немає політика, який би мав переважну більшість голосів. Війна всіх проти всіх, чемодани компроматів, які часто-густо нічим не підтверджені. Депресія та зневіра – це те, що хочуть посіяти в українському суспільстві, в тому числі не тільки в середині країни, програми в соціальних мережах, програми фейкових новин“, – сказав Порошенко.

На його думку, зважаючи на такі обставини, влада, журналісти та громадяни мають перевіряти інформацію, аналізувати те, що нам подають.

Глава держави запевнив, що докладатиме максимум зусиль, аби забезпечити прозорість роботи влади навіть за таких умов.

Читайте також:
Порошенко чекає хороших новин про фінансову допомогу з Брюсселя,
але там ще думають

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.