Порошенко, Гройсман, Яценюк і Аваков поділили квоти в спільному блоці на вибори-2019, – ЗМІ

 

За рік до президентських виборів 2019 року нинішні провладні сили домовилися про спільні дії та розподіл квот у списку на наступні вибори до ВР.
Як передає “Новинарня“, про це в середу пише видання “Главком“.

“Отож, проти ночі 27 лютого переговори, (…) все-таки закінчились підписанням «понятійної угоди» про розподіл квот у партійному списку. Відповідно до неї, умовній коаліції – Петро Порошенко, Юрій Луценко, Віталій Кличко – відходить 50% потенційного списку, ще 50% (у пропорції 30 та 20 відходять, відповідно, двом Арсеніям – Яценюку та Авакову – та Володимиру Гройсману)”, – йдеться в статті з посиланням на джерела в оточені президента і екс-прем’єра.

“Отже, формула зафіксована таким чином: 50 (президентська) – 30 (народно-фронтівська) – 20 (прем’єрська)“, – повідомляє “Главком”.

За даними інсайдерів, “зливаючись” під Порошенка, “Народний фронт” вважає, що за каденцію діючого президента він поховав свій рейтинг задля проведення непопулярних реформ. Саме тому має право вимагати свою “частку”.

Зазначається, що йдеться також про посади для “НФ”, які мають залишитися недоторканними і після парламентських та президентських виборів: двох заступників голови Національного банку України (сам Яценюк це категорично спростовує); уповноваженого з прав людини (для Людмили Денисової); голови Рахункової палати; інші посади, які мають бути розподілені в рамках коаліції.

“Натомість “Народний фронт”, а також [партія] “Вінницька європейська стратегія”, якою керує Володимир Гройсман, вливається в спільну політичну команду, яка працюватиме не тільки на президентські вибори, але й потім – на парламентські”, – сказано в статті.

Водночас “досі не затверджена ні стратегія виборів, ні тактика, якщо всі йдуть підтримувати Порошенка. [Депутатка від “НФ”] Вікторія Сюмар написала прототип тактичного плану, але ще нема ідеологічного. [Екс-голова фракції БПП] Ігор Гринів буде в Києві не раніше березня. Єдиний, хто працює в своєму графіку – це [секретар РНБО Олександр] Турчинов, він «паспортизує» округи, кожен з решти малює свій план, кожен проводить переговори. Всі проти всіх”, – ділиться спостереженням з Главкомом” аналітик, який працює з “Народним фронтом”.

У статті зазначено, що недавні чутки про нібито можливе оголошення дострокових виборів до Верховної Ради вже в серпні 2018 року запустили з Банкової, щоб спонукати Яценюка й Авакова до швидшої передвиборчої угоди.

А прем’єр-міністра Володимира Гройсмана залучили до спільного проекту з огляду на те, що в разі, якщо він самостійно піде на вибори президента, “то Петро Олексійович може не потрапити до другого туру, бо Гройсман почне пряму конкуренцію з президентом”.

Читайте також:
Порошенко оголосив, коли прийме рішення щодо участі у виборах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна