Кабмін встановив статус “постраждалий учасник Революції гідності”

 

На засіданні в середу, 28 лютого, Кабінет Міністрів прийняв постанову про соціальний захист поранених учасників Революції гідності.

Як передає “Новинарня“, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що постанова розроблена на виконання закону “Про внесення змін до закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, яким визначено статус “постраждалий учасник Революції гідності”.

“На виконання цієї норми закону нами підготовлено проект постанови, який затверджує порядок встановлення такого статусу (“постраждалий учасник Революції гідності” – “Н”) і порядок видачі посвідчень та нагрудних знаків», – заявив Рева, якого цитує прес-служба Мінсоцу.

Відтак надалі особи, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), але такі ушкодження не призвели до інвалідності, зможуть встановити статус постраждалого учасника Революції Гідності, що сприятиме їх соціальному захисту, зазначили в Мінсоці.

Читайте також:
Рада надала пораненим майданівцям статус учасників бойових дій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна