Рада надала пораненим майданівцям статус учасників бойових дій

 

Верховна Рада надала статус учасників бойових дій учасникам Революції Гідності, які були поранені під час протестних виступів у листопаді 2013-го – лютому 2014 року.

Як передає “Новинарня“, це передбачено законом про внесення змін до закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

Законопроект  №5697 було подано як урядовий.

За його ухвалення в другому читанні та в цілому проголосував 241 депутат.

Законодавчим актом надано статус УБД та відповідні пільги особам, які брали участь у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року “за євроінтеграцію та проти режиму Януковича” і на виконання закону “Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей” включені до переліку осіб, які під час участі в Революції Гідності отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі) та звернулися по медичну допомогу з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року.

Законом визначено також статус інваліда війни для громадян, які стали інвалідами внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, під час проведення антитерористичної операції та надано відповідні пільги зазначеним особам.

Документом внесено відповідні зміни до статей 6 та 7 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, в яких визначено перелік осіб, які належать до учасників бойових дій та учасників війни.

“Крім цього, у тексті зазначеного Закону терміни «Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років», «Велика Вітчизняна», «Велика Вітчизняна війна та війна з Японією», «Велика вітчизняна війна 1941-1945 років та війна 1945 року з імперіалістичною Японією» замінено на «Друга світова війна»”, – зазначили в прес-службі ВР.

Читайте також:
Уряд поліпшив виплати родинам героїв Небесної сотні та пораненим на Майдані

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна