Прокуратура передала до суду справу ще на двох “тітушок” Антимайдану

 

Завершено досудове розслідування стосовно двох цивільних осіб – так званих “тітушок”, яких обвинувачують у перешкоджанні акціям протесту й застосуванні насилля в січні-лютому 2014 року під час подій Майдану в Києві.

Обвинувальний акт спрямовано до Дарницького райсуду Києва, повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

Одного зі звинувачених зараз тримають під вартою.

Обох їх обвинувачують у злочинах, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 146, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 296, ч. 4 ст. 296, ст. 340 Кримінального кодексу України.

Ідеться про перешкоджання проведенню мітингів і демонстрацій із застосуванням фізичного насильства; групове хуліганство з особливою зухвалістю і з застосуванням предметів, заготовлених для завдання тілесних ушкоджень, у сприянні незаконному позбавленню волі людини та катуванні в ніч 21-22 січня 2014 року у складі угрупування “Оплот”, а також у ніч із 18 на 19 лютого 2014 року в центрі столиці й на перехресті Великої Житомирської та Володимирської.

Генпрокуратура зазначає, що загалом у провадженнях за епізодами тяжких та особливо тяжких злочинів “тітушок” під час Майдану повідомили про підозру 45 цивільним особам, 26 осіб перебувають у розшуку, стосовно 17 осіб обвинувальні акти спрямували до суду.
Шість осіб уже засуджено, з них двоє – до позбавлення волі, і вироки вже набули чинності.

“На теперішній час у вказаних кримінальних провадженнях один підозрюваний та четверо обвинувачених тримаються під вартою. Досудове розслідування стосовно інших організаторів та виконавців вчинених злочинів під час цих подій триває”, – зазначає Генпрокуратура.

Читайте також:
Адвокат Майдану Євгенія Закревська: Те, що комусь погрози,
мені – додаткова мотивація

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна