Повісилася сепаратистка Меньшикова, яка била молотком учасника АТО

 

У слідчому ізоляторі міста Дніпро повісилася Марина Меньшикова, яку взяли під варту після затримання через напад із молотком на учасника АТО.

Про це в понеділок, 26 лютого, повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

 “Пам’ятаєте відому сеператистку Меньшикову? Ну ту даму, яка на бійця АТО кинулася в театрі з молотком? Сьогодні (26 лютого – “Н”) о 8:32 повісилася в дніпровському СІЗО. На простирадлі”, – написав мер у “Фейсбуці”.

Читайте також:
Після трьох втеч дніпрянка, яка побила молотком АТОвця,
отримала реальний арешт

Як повідомляла “Новинарня“, в жовтні 2016 року поліція Дніпра порушила кримінальне провадження через інцидент із ветераном АТО в театрі опери та балету. В антракті вистави “Травіата” учасниця проросійських мітингів Марина Меньшикова, 07.08.1972 р.н., на балконі напала з молотком на бійця полку спецпризначення “Дніпро-1” МВС України Костянтина Кравченка. Учасник бойових дій отримав легке поранення голови, його госпіталізували.

З театру опери та балету, де стався інцидент з побиттям ветерана АТО, звільнили артистку хору Катерину Фондуроко, яка у соціальних мережах писала повідомлення на підтримку дій нападниці. “Боєць мало отримав”, зловтішалася вона в коментарях.

Після громадського резонансу і відкритої кримінальної справи Меншикова деякий час переховувалася на території Росії та анексованого Криму.

Марина Меньшикова (в рожевій куртці) – учасниця багатьох сепаратистських мітингів у Дніпрі

16 червня 2017 року Меньшикову вперше затримали в Дніпрі. Співробітники поліції вручили їй повідомлення про підозру в умисному нанесенні легких тілесних ушкоджень, хоча раніше їй також інкримінували більш тяжку статтю – напад на співробітника правоохоронного органу.
Вручення підозри не завадило Меньшиковій безперешкодно перетнути кордон. 21 червня вона знову виїхала до Росії через харківський напрям, після чого перебралася до Криму.

У жовтні 2017 року Меньшикова була повторно затримана у Дніпрі, куди повернулася після видворення з території Криму за “порушення міграційного законодавства РФ”.
Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, однак підозрювана втекла.

11 січня 2018 року стало відомо, що жінку знову затримали в Дніпрі, зламавши двері квартири, де ьзачинилася. Після цього, 16 січня, суд її арештував.

Судовий процес у Кіровському райсуді Дніпра почався 29 січня.

Кримінальне провадження зі ст. 125 Кримінального кодексу (“умисне нанесення легких тілесних ушкоджень”), перекваліфікували на ст. 296 (“хуліганство”).

Підозрювана відмовилась від адвоката, а також заявила, що не визнає своєї провини. За словами Меньшикової, у театрі з її боку була “самооборона”, оскільки вона злякалася чоловіка в камуфляжі.

Наступне засідання в справі було заплановане на 23 березня. Підозрювана мала залишатись під вартою в СІЗО Дніпра на час проведення досудового розслідування.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.