Найбільш прибуткові для Укрзалізниці – поїзди на Москву

 

Минулого року найбільш прибутковим для “Укрзалізниці” був потяг Київ—Москва. Він приніс державній компанії 154,5 млн. гривень.

До п’ятірки найбільш прибуткових увійшли також потяги Одеса—Москва та Київ—Санкт-Петербург. На цих напрямках Укрзалізниця заробила 98,76 млн. та 20,63 млн. гривень відповідно, пише “Економічна правда”.

При цьому на третьому-четвертому місцях – поїзди Київ-Одеса та Київ-Львів.

Рекордний прибуток від російського напрямку пояснюють високою вартістю квитків.
Так, квиток в купейний вагон (станом на 1 березня) за напрямком Київ-Москва в один кінець коштує від 3,1 тис. грн., Одеса-Москва – 3,9 тис. грн.
При цьому відсутнє пряме авіасполучення між Україною і Росією.
 

В цілому 2017 року потяги далекого сполучення “Укрзалізниці” були вкрай збитковими. За рік перевезення далекого сполучення принесли компанії 3,575 млрд. гривень збитків.

Найбільший мінус був зафіксований за наступними напрямками: Маріуполь—Львів, Київ—Рахів, Київ—Лисичанськ.

 

В уряді розглядали питання припинення, окрім авіа-, і залізничного сполучення з Росією. Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян говорив наприкінці минулого року після того, як Росія пустила свої потяги в обхід України.

Міністр повідомив, що спочатку “Укрзалізниця” повинна провести аналіз, а вже після цього уряд буде готовий прийняти відповідне рішення.

“ЕП” звернулася до “Укрзалізниці” з питанням, чи розглядається керівництвом компанії питання припинення залізничного сполучення з Росією.
У прес-службі відповіли наступне: “На сьогодні пасажирське сполучення Україна – РФ здійснюється у відповідності із затвердженим графіком руху пасажирських поїздів на 2017/2018 рр. Питання припинення вказаного сполучення знаходиться поза компетенцією “Укрзалізниці”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна